Boeken

Ik schrijf boeken over kunst- en cultuurhistorische onderwerpen. Naar eigen idee of in opdracht. De teksten voor mijn meest recente publicatie, ‘Zilverkunst in Nederland’, schreef ik op verzoek van de Stichting Silver in Motion en het Gemeentemuseum Den Haag. Het is een verslag van 30 jaar zilverkunst en een relaas over wat zilverkunst precies inhoudt.

Over de interieurs en kunstwerken aan boord van het stoomschip Rotterdam maakte ik verschillende publicaties met Scriptum Uitgevers. Soms leidde dat tot een spin-off, zoals het kookboek ‘Captain’s Dinner’, waarvoor ik samenwerkte met kookboekenschrijfster Tal Maes. Hierin wordt de rijke eetcultuur aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn in beeld gebracht.

Ik houd van oude huizen en hun historie, bewoners en interieurs. In het boekje ‘Binnen en toch buiten. Bijzondere serres in Baarn’ schreef ik over het historische serre-interieur.
Elk huis herbergt verhalen. Het is de kunst ze te vinden. Al langere tijd werk ik aan een publicatie over de (bewoners)geschiedenis van de 19e-eeuwse Baarnse villa Pera. Over deze villa met zijn prachtige historische interieur is nooit eerder geschreven. Het vraagt tijd om de verhalen en feiten te verzamelen, maar gaandeweg treden vroegere bewoners weer voor het voetlicht en ontstaat een beeld van het leven op en rond deze bijzondere villa.