Boeken

Ik schrijf boeken over kunst- en cultuurhistorische onderwerpen. Naar eigen idee of in opdracht.

De teksten voor mijn meest recente publicatie, ‘Zilverkunst in Nederland’, schreef ik op verzoek van de Stichting Silver in Motion en het Gemeentemuseum Den Haag. Het is een verslag van dertig jaar zilverkunst en een relaas over wat zilverkunst precies inhoudt.

Over de interieurs en kunstwerken aan boord van het stoomschip Rotterdam maakte ik verschillende publicaties met Scriptum Uitgevers. Soms leidde dat tot een spin-off, zoals het kookboek ‘Captain’s Dinner’, waarvoor ik samenwerkte met kookboekenschrijfster Tal Maes. In dit kookboek wordt de rijke eetcultuur aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn in beeld gebracht.

In ‘Binnen en toch buiten. Bijzondere serres in Baarn’ schreef ik over het historische serre-interieur. Ik houd van oude huizen, van hun historie, bewoners en interieurs. Elk huis herbergt verhalen. Het is de kunst die te vinden. Al langere tijd werk ik aan een publicatie over de (bewoners)geschiedenis van de 19e-eeuwse Baarnse villa Pera. Deze villa met zijn prachtige historische interieurs is nooit eerder beschreven. Het vraagt tijd om de verhalen en feiten te verzamelen opdat vroegere bewoners weer voor het voetlicht treden en er een beeld ontstaat van het leven op en rond deze bijzondere villa.