Dag Ralph en Miep!

Voor de Baarnsche Courant schreef ik een vervolg op mijn eerdere blog over Stoffenhuis Ralph Polak (op website groenegraf.nl). Tijdens het onderzoek naar het oorlogsverhaal van Raph en Miep Polak-Krant ben ik vaak even heel stil geweest. Toen ik er bijvoorbeeld achter kwam dat de ovalen foto van de familie Polak geen gewoon familieportret bleek te zijn, maar een gedenkportret. Zes broers, twee schoonzussen en Ralphs ouders zijn in de oorlog vergast. Miep verloor twee zussen. Toch zijn ze verder gegaan. In Baarn. Ralph en Miep horen bij mijn jeugd. Ach… wat zou ik graag nog eens teruggaan naar die tijd, toen ik als klein meisje aan hun tafel met modeboeken geduldig zat te wachten op mijn moeder.

Het verhaal over Ralph en Miep lezen? Klik hier: BC Tekst Ralph en Miep Polak. Moed en mode

Foto: Collectie Joods Historisch Museum, Amsterdam